top_göteborg

Tränarintervjuer & analyser inför Göteborg 21 maj

Här kan du läsa Ulf Zeiders tränarintervjuer och analyser inför tävlingarna och Familjedag på Göteborg nu på söndag med första start kl. 12.45.

Här kan du läsa tränarintervjuer och Ulf Zeiders kommentarer inför tävlingarna till Göteborg Galopp den 21 maj. V4 avgörs i lopp 1-4 och du spelar V5 i lopp 5-9.

Lopp 1 - V4-1, Trio

Afaal
Afaal trivs bra på Göteborgs gräsbana och räknas tidigt i lopp 1

 

1 Zulamit Zaid blev trött sista 200 m i Norge senast efter att ha haft ledningen på upploppet. Hon är formförbättrad och tillräckligt snabb för att försvara innerspåret. Jag tycker att hon ska räknas bland dom tre, säger Christer Hederud.
2 Secret Motion går ut på en perfekt distans för henne, är en av flera som kan vinna loppet, säger Jessica Long.
3 Vallance Road är ett spännande nyförvärv som hade fina framgångar som tvååring i England. Nu är det första starten efter långt tävlingsuppehåll. Är nog i grunden tillräckligt kapabel, men svår att uttala sig om i dn här starten. En outsiderchans, säger Lotta Månsby.
4 Afaal är i utmärkt form och har nu tre raka andraplatser på Bro Park. Att kliva ned i klass med högre vikt passar honom, och - inte minst - att tävla på Göteborgs gräsbana. Under normala omständigheter är han segeraktuell, säger Roy Arne Kvisla.
7 Dutch Heart mår bra och formen verkar fin av träningen att döma. En lätthanterlig gräsbana är att föredra och det långa upploppet passar hans vassa speed. Det kan räcka långt, säger Patrick Wahl.
10 Barny höll ställningarna bra som oplacerad i årsdebuten. Nu är formen på rätt väg och att distansen denna gång är något längre gynnar honom. Vi hoppas på fina pengar, säger Nathalie Mortensen.
11 Glad Bear tränar som alltid storstilat. Det har strulat en hel del i loppen, trots att formen är jättefin. Det långa upploppet i Göteborg passar hans speed och jag tror också att gräset är en klar fördel, säger Caroline Malmborg.
12 Mrs Lilly Allen är helt ny i min träning. Hon får helt och hållet bedömas på gamla meriter, säger Jan-Erik Pettersson.
13 Sarafina är ett sto med mycket nerver och som nu reser för första gången. Hon känns jättefin i träningen. Om allt klaffar så bör det vara en bra chans, Ricardo Ramallo.

Att tänka på:
6 Fiftyshadesfreed är en kapabel import som rönt fina framgångar i sitt tidigare hemland England. Handicapmässigt står han dock lite tufft till i loppet och även formen lyser med sin frånvaro.
8 Show Of Faith är en väldigt rutinerad dam som vann direkt i årsdebuten i Danmark. Hon trivs fantastiskt bra på Göteborgs gräsoval och måste tas med all respekt av spelarna.
9 Prime Red vann senast i Danmark och höjdes med tre kilo i handicapen. Den fyraårige valacken har inte gjort så många starter i karriären. Det kan finnas ytterligare utveckling i honom.
14 Chuky har visat hög kapacitet de dagar polletten trillar ned. Formen är helt okay, men talet 80 i form är väl troligtvis i mesta laget.
15 Miss Alicia vann ifjol i Göteborg efter ett rafflande upplopp. Nu står hon inne på ett liknande formtal och har definitivt kapacitet för att överraska. Vad säger formen inför årsdebuten?

 

Lopp 2 - V4-2, Trio


vestibule nobel
Vestibule har färsk segerform och är en av många med chans i lopp 2

 

2 Vestibule ser ut att ha fått en nytändning sedan jag ändrat upplägget på träningen. Hon vann senast på Klampenborg och är i bibehållen form. Lite oroväckande är att hon är en liten häst och har mycket vikt att släpa på, säger Torbjörn Nobel.
3 Clauses Angola avslutade vasst till segern på Övrevoll senast och hon gjorde det riktigt bra. Nu är det ett stort startfält i Göteborg och mycket kan hända i loppet. jag tycker att hon borde kunna infria höjningen med fyra kilo i handicapen, säger Ellinor Rasmusson.
5 Catch A Grenade mår toppen och hästen gjorde ett bra lopp i skymundan senast. Trots att banan var svårbemästrad så avslutade han loppet väldigt starkt. Nu få han gräs under hovarna, vilket han älskar. Jag tror på en framskjuten placering, trots att distansen kanske är i kortaste laget, säger Marcus Bergman.
7 Golden Caviar gick bra som fyra i årsdebuten och ska förhoppningsvis vara lite förbättrad den här gången. Hon är framför allt speedig. En placering bland dom tre främsta i mål ligger inom räckhåll, säger Roger Osberg.
8 Cultural Desert brukar behöva sin tid innan formen dyker upp. I övrigt har jag inget direkt att klaga på - vikt, distans och gräs - är plusfaktorer, säger Margret Johnson.
10 Takeachanceonme är nu pigg och kry efter att ha varit struken senast. Hästen gör ett positivt i träningen och formen är i antågande. Det kan dock saknas lite luft i årsdebuten, säger Ann-Carin Svedberg.
11 Mistral gick godkänt som trea i årsdebuten och mår bra efter den starten. Han trivs på gräset i Göteborg och jagar en slant i detta fulla startfält, säger Pia Höiom.
13 Augustinian är en kämpe som fungerar likaväl oavsett banor och underlag. Även om han står lite väl högt i handicapen så ska han inte räknas bort i Järnhandicapen, säger Nathalie Mortensen.
15 Mazcot Mooze mår förträffligt bra och formen verkar fin. Det ska bli spännande att se honom tävla på gräs för första gången. Jag hoppas åtminstone på pengar, säger Seamus Walsh.

Att tänka på:
4 Magic Kitten är bra i ordning. Rent viktmässigt ser det lovande ut med lärlingslättnaden på tre kilo. Dessa förutsättningar behöver inte vara fel. V4-skräll?
6 Stenid är på rätt väg formmässigt och samtidigt sänkt i handicapen. Hästen är som allra vassast i spurten och det långa upploppet i Göteborg gynnar honom. Ska streckas.

 

Lopp 3 - V4-3 / LD-1, Trio

Mr Suarez
Mr Suarez borde vara gynnad av gräs tror tränare Patrick Wahl

 

1 Good Lad är tillräckligt kapabel, men det var länge sedan treåringen visade något av sitt rätta jag. Man kan ju bara hoppas att nya miljön och gräset kan få honom på lite bättre tankar, säger Patrick Wahl.
2 Mr Suarez är en lovande treåring som det finns fortsatt utveckling i. Min "feeling" säger att han borde vara gynnad av gräs och - inte minst distansen 2200 m - som passar honom perfekt. Är försiktigt optimist, säger Patrick Wahl.
3 Mr West är i form, men samtidigt van att tävla i lägsta klassen. Nu ser det betydligt svårare ut och det blir nog svårt att få med sig några pengar i detta getingbo, säger Vanja Sandrup.
4 Drumlin kom bort lite i loppet senast, det gick fört fort. Vi prövar igen, säger Jessica Long.
6 Rocky ser fin ut och känns bra i jobben. Nu plockar vi av honom blinkers och hoppas att han tar sig samman och presterar lite grann i loppet. Är kapabel men svårbedömd, säger Ellinor Rasmusson.
9 Path Changer är en väldigt trevlig och sympatisk häst som kan prestera betydligt bättre än vad formraden skvallrar om. Vi får verkligen hoppas att det börjar lossna när som helst, säger Caroline Malmborg.

Att tänka på:
7 Mamut Carl Ras är relativt jämna i sina starter, även om segrarna lyser med sin frånvaro. Att vinna blir nog svårt, men det är ju samtidigt fina pengar att tävla om.
8 Smile spurtade bra till tredjeplatsen senast och visade lovande takter i årsdebuten. Hon trivs på banan i Göteborg och kan mycket väl blanda sig i leken.
10 Trinity är en sparsamt startande sexåring som endast gjort fjorton starter i karriären. Senast slogs han om segern i Köpenhamn och att kunna infria talet 67 i form ska inte vara några problem. V4-luring.
11 Top Scene har visat rejäla kämpatag på Bro Park. Nu är det premiär i Göteborg och ett miljöombyte kanske kan få honom att höja sig ytterligare ett snäpp.

 

Lopp 4 - V4-4 / LD-2, Trio

Hidden Hero
Hidden Hero kan vara ett segerbud i lopp 4

 

1 Hidden Hero fick ett tråkigt lopp med en löshäst omkring sig senast. Han förlorade många längder på bortre sidan, men upphämtningen till fjärdeplatsen var desto bättre. Hästen är i form, men behöver också ha ett fritt löpsätt med sin stora aktion. Startspåret? Han borde kunna infria sitt formtal och med lite tur kan det gå vägen, säger Mikaela Jahreskog.
4 Tam O'Final mår jättebra inför loppet på hemmaplan. Min häst vill ha en lätthanterlig gräsbana och trivs i ledningen. Jag tror att han åtminstone tjänar pengar i det här sällskapet, säger Christer Hederud.
7 Castillo är en ärlig och jämn guldhäst som gör sitt jobb i varje start. Att kliva ned i klass med högre vikt är normalt plusfaktorer. Är ett bud bland flera med chans, säger Patrick Wahl.
8 Lion Of Amphipolis är i gott slag av jobben att döma. Nu är det gräs under hovarna, vilket borde öka hans möjligheter väsentligt. Jag tror att min häst infriar formtalet och dyker upp i striden, säger Patrick Wahl.
10 Justin Case gör årsdebut, ,men har tidigare startat i Göteborg och kom då trea över distansen. Om banan blir åt det lättare hållet så kan han överraska, säger Hallvard Soma.
11 Top Turn mår som en prins och har på papperet en trevlig uppgift i Göteborg. En mjuk gräsbana skulle inte skada och den långa distansen gynnar honom. Bör ses med vinstchans, säger Jan-Erik Pettersson.
12 Heman Cross startar för första gången i Göteborg och dessutom i ett stort startfält. Nu är han formförbättrad och ska inte heller ha några problem med distansen. Med en bra "resa" så liggen en framskjuten tätplacering inom räckhåll, säger Dina Danekilde.
13 Carolingian står billigt till viktmässigt, men tycks numera sakna den rätta tävlingsinstinkten. Jag blir jättenöjd om min häst tjänar pengar, säger Patrick Wahl.
14 Red Mile gick ett godkänt lopp i årsdebuten med tanke på den lösa hästen som störde oss i loppet. Distansen är nu troligtvis i längsta laget. Outsiderchans, säger Hallvard Soma.

Att tänka på:
2 Gentleman Jack
är en rutinerad och erfaren långdistansare som trivs ypperligt på underlaget. Nu är han sänkt med några kilo i handicapen och har kapacitet för att skrälla.
3 Wiv Veca är utan tvekan en renodlad gräshäst. Fartnässigt duger hon långt, men måste samtidigt hålla sig lugn och koppla av i loppen. Svårbedömd.
5 Al Muna har utvecklats starkt i amatörregin och verkligen rosat marknaden på Bro Park. Ett speedigt sto som fungerar på gräs och plockar säkert många över upploppets raka.
9 Rockyto är en utpräglad långdistansare som gillar gräset och kan galoppera. Formen är på "g" och han är väl inte helt borta ur bilden.

 

Lopp 5 - V5-1, Trio

Clauses Angora
Tränare Ellinor Rasmusson har bra fart på stallet. Clauses Angora är hennes bästa chans på söndag och borde därmed vara ett hett segerbud

 

1 Clauses Angora var rejäl vid segern på Jägersro och formen ska nu åtminstone vara likvärdig. Jag tycker att hon står bra till i Amatörhandicapen. Det är väl min bästa chans på söndag, säger Ellinor Rasmusson.
2 Buy And Sell har tränat på enligt planen och känns pigg värre inför säsongsupptakten. Ett snabbt underlag gynnar honom. Jag förväntar mig en placering i den främre träffen, säger Inger Nyberg.
4 Burning The Clocks tappade start senast, men avslutade bra och blev fyra i mål. Hästen är klart bättre på gräs. Det ser ut att vara en bra chans, säger Ricardo Ramallo.
5 Allinornothing verkar trivas betydligt på gräs än DT. Senast var hon tvåa i Göteborg och formen pekar i rätt riktning. Är med och fightas om placeringarna i mål, säger Annika Sjökvist.
6 Rossmos Secret är en fighter som ger allt och lite till i varje start. Formen är väl bibehållen och utsikterna i Amatörhandicapen ser lovande ut, säger Annika Sjökvist.
7 Hidden Joy står tufft till i loppet, men vi väljer ända att starta henne här. Dels är det på hemmaplan och hon får rätt distans. Nathalie Johnsson har ju vunnit med henne tidigare, men jag vill ändå hålla en låg profil här, säger Mikaela Jahreskog.

Att tänka på:
3 Feel This Moment var oförklarligt blek i årsdebuten på Jägersro. I grunden kan han galoppera, men vad säger formen egentligen?

 

Lopp 6 - V5-2, Trio

cheng chi dragon
Cheng Chi Dragon kvalade bra och hade sedan otur, han kan skrälla i lopp enligt tipster Ulf Zeider

 

1 Amazing Grace debuterar och distansen kan vara i kortaste laget. Detta lopp är en viktig värdemätare inför kommande matchning över troligtvis längre distanser, säger Fredrik Reuterskiöld.
2 Guess Who är enbart ute för att lära sig och få tävlingsrutin, säger Pia Höiom.
4 Pro Modified är i utveckling och ser ut att ha en passande uppgift i denna Maidenlöpning, säger Dina Danekilde.
5 Wonder gjorde mig besviken i årsdebuten. Förhoppningsvis kan hon tjäna lite pengar den här gången, säger Nathalie Mortensen.
6 Speicale Di Giorno höll bra som femma i mål senast och förhoppningsvis är hon snäppet bättre med loppet i kroppen. Med tiden lär hon behöva ha längre distanser. En lämplig uppgift, säger Lotta Månsby.

Att tänka på:
3 Sheng Chi Dragon har en hel del fart i kroppen, vilket han också visade i kvalet på Bro Park. Senast hamnade han "snett" till i loppet - glöm den starten. V5-skräll?

 

Lopp 7 - V5-3, Trio

without choice
Without Choice, skimmel som är först i raden på bilden, som tränare Fredrik Reuterskiöld tycker har en lämplig uppgift här

 

2 Sant'elia har inte fungerat på lång distans varken i England eller Sverige, så vi testade kort distans senast. Nu provar istället medel som jag tror passar min häst perfekt. Det känns tryggt att ha Jacob Johansen i sadeln och det ska bli spännande att se vad dom kan åstadkomma här. Är försiktigt optimist, säger Marcus Bergman.
6 Love To Love visar inget av värde i loppen. Jag ligger lågt tillsvidare, säger Nathalie Mortensen.
7 Without Choice är en jättestor treåring som helst föredrar gräs under hovarna. Det ser ut att vara en lämplig uppgift på papperet. Det som skulle kunna fälla honom är ju eventuellt brist på rutin, säger Fredrik Reuterskiöld.
8 Hidden Sensation känns pigg och alert och motståndet förefaller vara det rätta. Distans, bana och jockey är plusfaktorer, men han kan komma att behöva loppet i kroppen. Outsiderchans, Mikaela Jahreskog.
9 Haweswater gjorde det riktigt bra vid segern i förra starten. Hon står bra till i Järnlöpningen och är förhoppningsvis gynnad av gräs under hovarna. Jag tror på chans med reservation för första starten i Göteborg, säger Caroline Malmborg.
10 Loca Nancy är en trevlig debutant som skötte sig bra i kvalet. Hon saknar dock tävlingsrutin och det är många hästar i Järnlöpningen. Debut är debut, säger Annika Sjökvist.
11 Leia Organa kan prestera betydligt bättre än var raden antyder, Dessvärre drog hon återigen en nitlott i startspåret, allt hänger på löpningsförloppet. en outsider, säger Peter Jardby.
12 Valon är en kapabel häst, men samtidigt orutinerad. Nu är han formförbättrad och en penningplacering ligger inom räckhåll, säger Peter Jardby.
13 Hurricane Sandy gick bra som trea senast. Att tävla på gräs verkar passa henne betydligt bättre. Vi hoppas att hon åtminstone tjänar pengar här, säger Patrick Wahl.
Att tänka på:
5 Medicean Melody är inte alls så tokig. Hon infriar sitt formtal och ska ju normalt vara med och fightas om placeringarna i mål.

 

Lopp 8 - V5-4, Trio

Calvados
Calvados har goda segermöjligheter tror Dennis Persson

 

3 Calvados var mycket rejäl vid häcksegern i Reinhold Swartlings Memorial. Allt verkar normalt inför denna uppgift och hans inställning till jobbet är något enastående. Jag tror på goda segermöjligheter i HM Drottningens Pris, säger Dennis Persson.
4 Lindenthaler gör det bra varje i häcklopp. Det är inte så mycket som skiljer favoriterna dem emellan och dagsformen kan bli helt avgörande, säger Fredrik Reuterskiöld.
5 Omoto Sando har nu årsdebuten avklarad och formen pekar åt rätt håll. De är möjligt att han behöver göra jobbet själv med tanke på att det är få hästar i loppet. Om det är svikt i banan är det en fördel för honom. Vi får hoppas på det bästa. säger tränaren Are Hyldmo.

 

Lopp 9 - V5-5, Trio

Beentheredonethat
Beentheredonethat är en kapabel häst som gör sin hinderdebut här

 

1 Beentheredonethat hoppar riktigt bra och blir spännande att följa i häckdebuten. Formen verkar fin, men man vill ju också se honom fungera i allvarets stund, säger Niels Petersen.
3 Darjeeling gör säsongsdebut i detta tuffa lopp. Min häst hoppar bra i träningen och det återstår nu att se hur långt han räcker till, säger Pia Höiom.
5 Zucca har en hel del kapacitet, men det gäller också att hitta nyckeln och få honom fungera på hinder. Nu är det häckdebut och jag ställer inga större krav i den här starten, säger Dennis Persson.
6 Painters Easel tycker det är kul att hoppa och visar goda anlag över häckarna. Hästen kommer väl förberedd, men är inte på nåt vis vässad för uppgiften. Vi kommer att satsa på hinder och det kanske få honom att tända till lite extra, säger Elin Roberts.

Att tänka på:
9 Force Group och 10 Blooming Meadows hoppar bra och gör ett fint intryck på hinder. Vid eventuella favoritförluster så kommer dessa hästar in i matchen.

 

Lopp 10, Trio

El Gran Mago
El Gran Mago är formförbättrad enligt stallet och kan vara ett segerbud i dagens sista löpning

 

1 Lady Dylan fungerade inte alls och hamnade "snett" till på Blommeröd senast- den starten är bara att glömma. En lättare banvariant vore att föredra. Jag tror på en placering bland dom tre främsta i mål, säger Are Hyldmo.
2 Torres var lite tunt jobbad inför hinderloppet senast och blev trött på kuppen. Nu är han framsatt i konditionen och borde kunna dyka upp i striden bakom El Gran Mago, säger Dennis Persson.
5 Hat Parade var i jättefint skick när jag fick honom i träning. En talangfull hinderhäst som kommer att göra sig gällande med tiden. Jag tror på en framskjuten placering, säger Dennis Persson.
6 El Gran Mago överraskade mig positivt vid häcksegern senast. Nu är han ytterligare förbättrad i formen och jag har inget direkt att klaga på. Även om han måste dela ut lite vikt till övriga konkurrenter, så tror jag på en placering i den främre träffen, säger Elin Roberts.

Att tänka på:
4 Hightower visade vid häcksegern i Göteborg i höstas oanade kvaliteter. Nu är årsdebuten avklarad och skrällen lurar i vassen.
 


Ulf Zeider

 


 

Senast uppdaterad 2017-05-19. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan