Hurricane Red TOP

Storloppsdags på Jägersro nu på söndag

Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) och Peas and Carrots Mile är två av säsongens viktigaste elituppgörelser. Båda levererar synnerligen intressanta startfält nu på söndag på Jägersro Galopp.

SFK Jubileumslöpning (L) lockar med fyra tidigare vinnare av Svenskt Derby: Hurricane Red, Duke Derby, Bokan samt fjolårsvinnaren Duke of Burden. Ett stjärnspäckat fält som ska göra upp om 400 000 kronor över 2400 meter.

Fem av fältets sju hästar har 90 eller mer i handicap och högst rankad är Jägersros stolthet Hurricane Red som ägs av Stall Zada och tränas av Lennart Jr Reuterskiöld som har ett otroligt flyt. Stallet passerade precis 10 miljoner ingalopperade kronor och det kan nog rassla till ytterligare i kassan innan det här året är slut.

Duke Derby vann alltså SFK Jubileumslöpning i fjol med Per Anders Gråberg, som då tog sin femte seger i loppet,  i sadeln, efter en hård upploppsduell mot Hurricane Red. Kanske får vi se en ny duell mellan hästarna på söndag. En som definitivt kan vara med och utmana om segern är Duke Of Burden som gjorde en stark comeback på Bro Park i Breeders' Trophy Classic. Med det loppet innanför bältet kan det mycket väl bli seger här.

 

Brownie favorit i Peas and Carrots Mile

Brownie
Brownie

 

Peas and Carrots Mile lockar även det med ett starkt fält. Bent Olsen-tränade Brownie skyltar med toppform och kommer från färsk seger i Nickes Minneslöpning. Som vanligt är det Oliver Wilson som sköter tyglarna på Sunday Break-sonen som har tjänat drygt 1,6 miljoner bara i år.

Brownie utmanas kanske i första hand av Lennart Jr Reuterskiölds duo Mrs Loreen och Be My Academy, två jämna hästar som sällan gör dåliga insatser.

En spännande start gör Spitzbergen från Niels Petersens stall. Hästen var lysande vid segern i Malmö Stads Pris på Derbydagen. Han blev sedan struken till Norsk Derby där han var en av förhandsfavoriterna och svek efter det i ett gräslopp på Övrevoll. Nu är Spitzbergen tillbaka på Jägersro och det ska bli spännande att se vad hästen kan prestera på söndag. Niels har ju tidigare sagt att hästen är ytterst kapabel och stallet har hela säsongen haft stora förhoppningar på honom. Ett skrällbud!

Första start på söndag går 12.45 och totalt ska åtta löpningar avridas. Dagens streckspel är V4 (lopp 1-4) och V5 (lopp 4-8). Efter avslutad tävlingsdag rids det fyra ponnylopp som inleds med ett lopp med tio snabba shetlandsponnyer. Missa inte chansen att heja fram morgondagens jockeystjärnor över upploppet!

Lotta Malmborg
 

Senast uppdaterad 2017-10-13. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan