toppbild jägersro SFK:s jubileumslöpning

Startfältet i SFK:s Jubileumslöpning (L) 2017

På söndag rids Listedloppet SFK:s Jubileumslöpning (L) på Jägersro Galopp. Här kan du läsa en presentation av hästarna i årets startfält.

SFK:s Jubileumslöpning (L) är en av höstens största löpningar för stayereliten på Jägersro och årets fält består av idel stjärnor. Nedan följer Fredrik Otters presentation av årets startfält i loppet.

 

 

1 COCKNEY CRACKER

cockney cracker
 

ägare: Stall Exit o Mette
tränare: Cathrine Witsö Slettemark
jockey: Nicolaj Stott

Cockney Cracker är ett okänt kort för Jägersropubliken då den norsktränade fransmannen gör debut här idag. Kom till Norge från Frankrike, där han gått över hinder 2016. Förra hösten inleddes en klassklättring över längre distanser och den bästa insatsen är en hedrande fjärdeplats i Oslo Cup nu i somras. Underlaget är ett frågetecken. I sadeln sitter skrällduglige Nikolaj Stott och tränar gör Cathrine Witsö Slettemark.

 

2 HURRICANE RED

Hurricane Red square

ägare: Stall Zada
tränare: Lennart Jr Reuterskiöld
jockey: Jacob Johansen

Hurricane Red vann Svenskt Derby 2013. Har sprungit in nästan 7 miljoner kronor och är en av de bästa hästarna vi sett i Skandinavien genom tiderna. Det har blivit hela 12 segrar på hemmabanan Jägersro och förutom banans Triple Crown har Hurricane Red även haft speed nog att segra i Pramms Memorial. Han kommer från en femteplats som slagen favorit i Stockholm Cup International, en av de få storlöpningar som gäckat honom. Hurricane Red vann Skånska Fältrittsklubbens Jubileumslöpning år 2014 och var tvåa 2015 och 2016. I sadeln sitter Jacob Johansen och tränar gör årets man inom galoppen, Lennart Reuterskiöld Jr.

 

3 PLATA O PLOMO

Plata O Plomo

ägare: Hästgruppen i Lund AB
tränare: Fredrik Reuterskiöld
jockey: Elione Chaves

Plata O Plomo slutade tvåa i Voterlöpning, men långt slagen som elva i Svenskt Derby. Den här snygge amerikanaren har tagit tid på sig, men är lovande. Paddy O Prado-avkomman är nu ute mot den äldre eliten för första gången och kommer fräsch till detta efter att senaste starten kom i Hurricanelöpning. I sadeln sitter Elione Chaves och tränar gör Fredrik Reuterskiöld.

 

4 DUKE OF BURDEN

Duke of Burden Derby 2016

ägare: IORR Stables
tränare: Lennart Jr Reuterskiöld
jockey: Oliver Wilson

Duke Of Burden segrade i Svenskt Derby 2016. Duke of Burden (Footstepsinthesand-Wewantitall e Pivotal), är en lillebror till Bank of Burden. Duke of Burden kommer från en start i Breeders’ Trophy Mile efter ett långt uppehåll och det blev en lovande andraplats över den korta distansen. Lita på att han är framsatt till den här starten. I sadeln sitter Oliver Wilson för första gången upp på Duke of Burden. Tränar gör Lennart Reuterskiöld Jr.

 

5 BOKAN

bokan square

ägare: Stall Kalas
tränare: Wido Neuroth
jockey: Alexandre Dos Santos

Bokan segrade i Svenskt Derby 2015. Visade att toppformen återfunnits som närmast sörjande bakom omöjliga Dorcia i Stockholm Cup International. Bokan som även mär dubbel St Leger-vinnare har visat en god speed på slutet och var bara slagen två längder i Marit Sveaas över 1800 meter. Bokan har segrat på Jägersro som 2-,3-, 4- och 5-åring och måste räknas tidigt här under Alexandre dos Santos. Tränar gör Derbykungen Wido Neuroth.

 

6 DUKE DERBY

Duke Derby

ägare: Fam Einar Nagell Erichsen
tränare: NIels Petersen
jockey: Per Anders Gråberg

Duke Derby segrade i Svenskt Derby 2014. Titelförsvarare. Styrkan är främsta vapnet och han startar gärna över 3200 meter. Fyra av totalt sex segrar är tagna på Jägersro och vi noterar att Duke Derby aldrig segrat utanför Sveriges gränser trots att han är norsktränad. I sadeln sitter Per-Anders Gråberg och tränar gör Niels Petersen.

 

7 PAS DE SECRETS

pas de secrets square

ägare: Stall Perlen AB
tränare: Wido Neuroth
jockey: Jan-Erik Neuroth

Pas De Secrets var andrahandsfavorit i Svenskt Derby ifjol där han slutade fyra. Stall Perlens välstammade valack var också trea i Voterlöpning över förmodat för kort distans. Pas de Secrets kommer från en sjätteplats i Stockholm Cup International bakom stjärnstoet Dorcia. Wido Neuroth tränar och i sadeln sitter något av en Jägersro-specialist, Jan-Erik Neuroth.

 

Fredrik Otter
 

Senast uppdaterad 2017-10-12. info@svenskgalopp.se

Bro Parkbro bankropp Till banan

Jägersro Galoppjägers bankropp2 Till banan

Göteborg GaloppGG bankropp2 Till banan