Regelverk

Här kan du läsa och ladda ner alla Svensk Galopps reglementen i pdf-format.

Nyheter och artiklar om regler och regeländringar

Stall MOF200705-04445.jpeg
Stall MOF200705-04445.jpeg

Karenstids- och förbudslistan är uppdaterad och de nya bestämmelserna gäller från och med 1 februari 2025. Förutom att preparat tillkommit och tagits bort samt att ytterligare substanser redovisas som förbjudna finns också förändringar avseende påföljder kopplade till brott mot karenstids- och förbudslistan samt korrigering för harmonisering med UETs föreskrifter. Läs mer

12 september 2024 | Notis Nytt tillägg i ponnyreglementet!

Tillägg i RG 2024 att gälla from 9 september 2024 (tillägget är fetmarkerat).

23 § Ponny får inte starta i mer än en löpning varje tävlingsdag, om inte löpningen ska ridas om. Ponny som har deltagit i en offentlig galopp- eller travtävling får starta på nytt i en sådan tävling tidigast tredje dagen efter tävlingsdagen. Ponny får inte starta offentlig galopptävling samma dag som den startar i en annan tävlingsgren eller aktivitet som kan jämställas med detta.

Som tidigare kommunicerats kommer det från 1 juli 2024 enbart vara inregistrerade läkemedel för utvärtes bruk innehållande dimetylsulfoxid (DMSO) som är tillåtna och all annan utvärtes behandling med DMSO är förbjuden.

Detta innebär att alla liniment och andra produkter som innehåller DMSO från och med 1 juli är otillåtna att använda. För de inregistrerade läkemedel som innehåller DMSO gäller som tidigare minst 14 dygns karenstid. Observera att karenstiden kan vara längre än 14 dygn beroende på andra substanser i läkemedlet.

Beslut om denna förändring togs i Nemac (Nordic Equine Medication and Anti-doping Committee) redan 2023 och då infördes ett förbud mot användning av DMSO invärtes, med undantag för DMSO som hjälpämne i godkända läkemedel för djur. Nu kommer nästa del där det även förbjuds utvärtes och det svenska regelverket harmoniseras med de andra skandinaviska ländernas där förbudet redan införts.

Se tidigare kommunikation här

Karenstids- och förbudslista (gäller från 240701)

Fler sidor för aktiva i galoppsporten

MOF200705-04445 Magnus Östh.jpg

Träna och tävla

MOF200705-04445 Magnus Östh.jpg

Information för dig som är tränare och ryttare. På de här sidorna kan du läsa om bland annat tävlingsförberedelser, licenser, fystester och hur du går tillväga för att tävla utomlands.

Läs mer
Tävling Vinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Hästägande

Tävling Vinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hitta praktisk information för dig som ägare.

Läs mer
Föl i hage dreamstime_l_72964421.jpg

Avel och uppfödning

Föl i hage dreamstime_l_72964421.jpg

På de här sidorna finns information om avel och uppfödning av engelska fullblod. Läs om hingstar och ston i avel och hur du går tillväga för att föda upp engelska fullblod.

Läs mer
Träningsstall Ulrika Holmquist och Annika Sjökvist-2 Bro Park foto Amie Karlsson.jpg

Hästhållning och välfärd

Träningsstall Ulrika Holmquist och Annika Sjökvist-2 Bro Park foto Amie Karlsson.jpg

Friska och välmående hästar är förutsättningen för galoppsporten i Sverige. På de här sidorna kan du läsa mer om hästhållning inom galoppsporten.

Läs mer
Tävling Spetsadeöron Elina Björklund.jpg

Registrering

Tävling Spetsadeöron Elina Björklund.jpg

Engelska fullblod ska registreras hos Svensk Galopp. Vi registrerar också arabiska fullblod som ska tävla i galopp. På de här sidorna finns mer information om registrering av häst.

Läs mer
Moon String

Ekonomi och försäkring

Moon String

På de här sidorna finner du information om fakturor och utbetalningar från Svensk Galopp, bidragsbestämmelser, fakturering för ryttare samt försäkringar och avtal för dig som är verksam i galoppsporten.

Läs mer
Startboxar bakifrån.png

Resurser och tjänster

Startboxar bakifrån.png

Här har vi samlat information, dokument och verktyg som kan vara till stöd för dig som är aktiv i galoppsporten eller nyfiken på galoppsportens värld.

Läs mer