Om du som ryttare tävla utomlands finns det flera saker att tänka på.
Om du som ryttare ska tävla i Norge eller Danmark behöver du inte meddela Svensk Galopp. Amatörryttare och lärlingar måste dock rapportera in segrar till sport@svenskgalopp.se.
För att rida lopp i andra länder än Skandinavien krävs en clearance från Svensk Galopp. Clearance är en bekräftelse på att ryttaren har giltig licens och är utan skulder samt att ryttaren inte är avstängd.
Vissa länder, bland annat France Galop, kräver clearance för ryttare som ska rida i Frankrike redan dagen före startanmälan. Om du inte har ridit i Frankrike innan kan du dessutom behöva skicka in ytterligare dokument, så var ute i god tid.
Ryttare måste kontakta Svensk Galopp i god tid för att få en clearance utfärdad. Begäran om clearance skickas till sport@svenskgalopp.se. Uppge vilket datum du ska tävla och mailadress till personen som den ska skickas till.
Information för utländska ryttare som åker till Storbritannien för tävla eller arbeta
Utländska ryttare som vill arbeta i racing eller rida lopp i Storbritannien omfattas av brittisk visum- och immigrationspolicy.
Observera att denna information endast har skapats för referens och inte utgör officiell BHA- eller UK Home Office-vägledning och om en ryttare skulle behöva ytterligare information om vad som krävs för VISA bör denne söka råd från en immigrationsspecialist.
För att hjälpa utländska ryttare har BHA sammanställt en vägledning i sammarbete med UK Visas and Immigration (UKVI). Informationen är tillgänglig på BHA:s Work VISA and Immigrations hemsida BHA’s Work VISA and Immigration page
Mer information finns i denna fil BHA - ISP & Visitor Info
Vi har samlat en del information gällande tävling utomlands på sidan "Starta häst utomlands" under rubriken "Utländska propositioner och andra dokument".
Amatörryttare och lärlingar måste rapportera in utländska segrar utanför Skandinavien till Svensk Galopp genom att maila sport@svenskgalopp.se. Ryttare är själva skyldiga att kontrollera att information om antal segrar är korrekt.
Var uppmärksam på att regler skiljer sig åt mellan olika länder. Spöreglerna skiljer sig åt mellan olika länder och i vissa länder måste man ha ett spö med ett speciellt chip, vilket garanterar att spöet är i enlighet med reglerna. Ibland förväntas ryttaren stå för sadelunderlägg och sadelgjord och i andra länder är det tränaren som står för detta. Kontrollera även vilken tid du måste vara på banan och om det är tillåtet att använda telefonen i vågrummet.
Vi har ett samarbete med flera utländska förbund gällande prispengar och kostnader. Läs mer på sidan om fakturering och utbetalning.
© Svensk Galopp 2024
svenskgalopp.se