Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

2014 går mot sitt slut

12 december 2014

Läs årets sista VD-rapport från Svensk Galopps VD Ulf Hörnberg.

Det återstår två tävlingsdagar på Täby innan vi kan göra bokslut för tävlingsåret 2014. Efter avslutad tävlingsdag den 21 december gör vi ett kort tävlingsuppehåll innan vi drar i gång igen några dagar efter nyår. Jag vill inleda med att tacka alla som är engagerade i galoppsporten för det gångna året samtidigt som jag vill tillönska er en God Jul och ett Gott Nytt År.

Jag tycker det finns anledning för oss att gå in i det nya året med en positiv inställning. På det sista styrelsemötet i ATG för året beslöts det att vi får storleksordningen 6,5 mkr i utökad tilldelning för 2015. 3 mkr har vi fått till att använda för diverse utvecklingsprojekt och 3,5 mkr till sporten. Det är i sammanhanget viktigt att komma ihåg att vi 2014 har ett underskott i budgeten på knappt 3 mkr efter det att fullmäktige beslöt att vi inte skulle göra Göteborg Galopp vilande. Hur vår budget för 2015 kommer att se ut kommer att beslutas på ett styrelsemöte i slutet av januari.

En annan orsak till att vara positiv är byggnationen av en ny bana i Upplands-Bro. Detta ska vi verkligen se till att göra något bra av. Projektet fortskrider på ett bra sätt och följer de tidsramar och kostnadsramar som satts upp. Vi har nu beslutat att banan kommer att heta Bro Park.

I onsdags (10 december) hade vi styrelsemöte i Svensk Galopp. Förutom att avhandla budgetförutsättningar inför 2015 och Bro Park enligt ovan var bl.a. följande punkter på dagordningen:

- Vi gick igenom befintlig arbetsordning för styrelsen där jag fick i uppdrag att återkomma på ett senare möte med några kompletteringar.

- Vi beslöt om bemanning i våra kommittéer och gav dem i uppdrag att återkomma med förslag på vad som ska avhandlas i respektive. När vi har det på plats kommer vi att skapa större delaktighet och ta tillvara kompetenserna på ett bättre sätt.

- Vi gick igenom ett förslag till strategidokument för Svensk Galopp. Det får vi anledning att återkomma till när det är färdigställt.

- Vi kommer att hålla en strategidag med styrelsen och ledningsgruppen i SG den 27 januari. Dagen efter, den 28 januari kommer vi att hålla nästa styrelsemöte.
- Vi fick muntliga rapporter från de olika arbetsgrupper som är utsedda sedan tidigare.

Denna gång handlade det om arbetsgruppen för samarbetsavtal, prismedelsgruppen, arbetsgruppen avseende hindersporten samt arbetsgruppen avseende vintergaloppens vara eller inte vara. De två sist nämnda arbetar med utgångspunkt att presentera sitt resultat på fullmäktigemötet i vår.

- Vi diskuterade den aktuella spelregleringsfrågan där vi aktivt deltar i ett arbete tillsammans med Svensk Travsport och ATG för att på olika sätt vara med och påverka en väg mot licenser och lika villkor.

Avslutningsvis vill jag framföra att det känns väldigt roligt och stimulerande att ha kommit i gång med arbetet som VD på Svensk Galopp. Mina fem veckor vid ”rodret” har fyllts av kunskapsinhämtande och nya personliga kontakter.

Galoppen är inte annorlunda än andra verksamheter, det finns naturligtvis både positiva och negativa intryck när jag summerar denna korta tid men jag är helt övertygad om att vi kan åstadkomma något positivt för galoppsporten i Sverige och Skandinavien om vi tillsammans börjar arbeta mot ett eller några gemensamma mål.

Med Vänliga Hälsningar
Ulf Hörnberg
 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

DSC_8279-X2 Mendel's Rock i vinnarcirkeln i maj 2024 redigerad
DSC_8279-X2 Mendel's Rock i vinnarcirkeln i maj 2024 redigerad

Stall Poulards gröngula dress med guldstjärnan på mössan har synts till i två upplagor av Svenskt Derby, det mest prestigefyllda loppet inom svensk galoppsport. I år har stallet möjlighet att ställa upp med två hästar för första gången. Läs mer

Jan-Erik Neuroth TOP
Jan-Erik Neuroth TOP

Nu sitter Jan–Erik Neuroth i förarsätet. Han har tagit över en träningsrörelse som skapat 21 Derbyvinnare – den 14:e juli på Jägersro kan Jan–Erik ta sin första Derbyseger som tränare då hans Schamyl kommer till Svenskt Derby som en av förhandsfavoriterna. Läs mer

Veckosvep 27 TOP
Veckosvep 27 TOP

I väntan på den stora Derbyhelgen den 13-14 juli är det något lugnare på tävlingsfronten de närmaste dagarna. I Tyskland har Derbyveckan redan dragit igång. I nyhetssvepet uppmärksammar vi även Jydsk Derby, Oaks Trial och O’Briens 16:e fullträff i det irländska Derbyt. Läs mer