Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Korea nästa för Colin Rayner

27 maj 2014

Colin Rayner, som i Sverige har arbetat som galoppinstruktör och ledamot i Galoppdomstolen, har fått anställning i Korea som galoppcoach på deras lärlingsskola.

Colin Rayner

Colin Rayner arbetade, efter sin tid som aktiv ryttare och tränare inom sporten, i 14 år som instruktör på The British Racing School (BRS). I augusti 2009 flyttade Colin  till Sverige och Strömsholm för att undervisa på galoppgymnasiet.

När gymnasielinjen lades ner fick Colin anställning via ett utbildningsprojekt . Bland annat jobbade Colin med HUS-projektet Galoppens Talanger. Dessutom har Colin under de senaste 1,5 åren varit ledamot i Galoppdomstolen både på Täby och i Göteborg.

Nu när Svensk Galopp står inför stora sparåtgärder och projektet inte längre finansierar Colins lön finns det tyvärr inte möjlighet att anställa Colin vilket är en stor förlust för svensk galoppsport.

Colin är dock het på galoppmarknaden och han har fått ett flertal jobberbjudanden runt om i världen, bland annat från Turkiet. Nu har Colin bestämt sig och valet föll på Korea.

För ungefär sex år sedan, när jag arbetade på BRS, så skickade Korea dit några av sina unga tränare. De fick lära sig bland annat horsemanship och hur man rider in hästar. Det var så jag fick en första kontakt med dem, berättar Colin.

Nu i veckan packar familjen Rayner sina väskor och åker från Sverige till England. Därifrån flyger de till Korea där Colin börjar sitt nya arbete den 1 april.

Jag kommer att arbeta med deras lärlingsskola. Vi är ett team med fyra instruktörer och tre assistenter som arbetar med eleverna. För närvarande är det 26 elever på lärlingskursen och 12 elever på deras kurs för hästskötare. Lärlingsutbildningen på skolan är minst tre år, sedan slussas de vidare ut till tränare. De allra flesta går, efter utbildningen, vidare och tar ut sin lärlingslicens, berättar Colin.

Korea har tre galoppbanor; Seoul Race Park, Busan Race Park och Jeju Race Park. Det tävlas två dagar per vecka året runt på alla banorna och det rids 9-12 lopp varje tävlingsdag.

Jeju Race Park är en mycket speciell bana då det bara rids ponnylopp på den banan. Det tävlas alltså ponnygalopp två dagar per vecka året runt i Korea.

Det är helt fascinerande att se barnen rida ponnygalopp i Korea. De ser ut som minijockeys och rider lika tight som de vanliga jockeyerna. Deras balans och finishridning är helt otrolig, säger Colin.

Den första april börjar alltså Colin sitt nya arbete i Korea och självklart åker både fru Heather och deras lilla hund med.

Vi har skrivit kontrakt på ett år till att börja med. Jag ska, förutom att vara lärare på skolan, även arbeta med att skapa internationella kontakter för deras lärlingar. Det vore självklart kul om vi kunde få till en lärlingsturnering mellan Korea och Sverige, säger Colin som vill avsluta med en hälsning till alla nära och kära i Sverige:

- Heather and I have had some fantastic years in Sweden and we have loved every minute of it. We would like to thank you all for your kindness and hopefully we will see you again soon!

 

Lotta Malmborg

 

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Under jul- och nyårshelgerna kommer bemanningen på Svensk Galopp att vara begränsad.

Sportavdelning/Kansli har öppet 30 december.
E-post skickas till: sport@svenskgalopp.se resp info@svenskgalopp.se

Ekonomiavdelningen har öppet 23 december samt 2 och 3 januari.
E-post skickas till: ekonomi@svenskgalopp.se

Ordinarie öppettider från den 7 januari.

Du vet väl att du finner mycket information här på hemsidan. Ta gärna hjälp av vår sökfunktion som du finner högst upp på sidan i form av ett förstoringsglas.

God Jul och Gott Nytt År!

dreamstime_l_127039597.jpg
dreamstime_l_127039597.jpg

Den 18 december hölls en extrastämma för Svensk Galopp, där ett avgörande beslut fattades om galoppsportens framtid i Skåne. Läs mer

Jägersro Galopps entre.JPG
Jägersro Galopps entre.JPG

UPPDATERAD. Frågan om en ny bana i Skåne spelar en avgörande roll för galoppsportens framtid. Galoppverksamheten måste flytta från den nuvarande banan på Jägersro senast den 31 december 2027. Trots detta har Svensk Galopps ekonomiska utmaningar lett till att beslut om ny bana i Skåne dröjt. Nu går ATG ut i ett öppet brev där de pekar på att en samlokalisering till Nya Jägersro är den enda hållbara lösningen för både travet och galoppen i regionen. Läs mer