Dagens moderator är Maria Akraka som under stora delar av 90-talet var Sveriges bästa medeldistanslöperska. Maria arbetar idag på ATG som affärsutvecklare och vid sidan av sin anställning på ATG arbetar hon som moderator och konferencier.
Maria kommer att leda dagen som inleds med en inspirationsföreläsning av Anders Olsson som är guldmedaljör i Paralympics 2004 och 2008 och världsmästare i handikappsimning. Han har just nu nio aktuella världsrekord och hans specialitet är långloppsimning. Förutom simningen satsar han också på triathlon. Han letar ständigt efter nya utmaningar och ett sätt att förverkliga dem. Under föreläsningen får du ta del av Anders berättelse om hur han kämpade sig ur sjuksängen. Det kommer bli en jordnära, lättsam och underhållande föreläsning.
-I den efterföljande workshopen kommer deltagarna att delas in i arbetsgrupper för att tillsammans jobba med Svensk Galopps nya strategidokument. Syftet är att göra en handlingsplan och sätta långsiktiga mål för de punkter i strategidokumentet vilka gäller unga i galoppen, berättar Svensk Galopps ungdomsansvariga Cecilia Gråberg.
Följande frågor kommer på ungdomarnas eget initiativ att diskuteras:
Vad kan Svensk Galopp göra för att intressera unga att börja med galopp?
Vad kan Svensk Galopp göra för att unga aktiva inom galoppen ska öka sitt engagemang och utvecklas till sin fulla potential?
Vad kan Svensk Galopp göra för att skapa en sund arbetsmarknad?
Vad kan Svensk Galopp göra för att tillvarata ungas åsikter?
Vad kan Svensk Galopp göra för att tillsammans med Galoppsällskapen arbeta för en attraktiv ungdomsverksamhet?
Hur vill ni att ett utbildningsstall ska fungera?
Dagen inleds klockan 09.45 i övre spelhallen på Täby Galopp där det bjuds på fika. Anders Olsson börjar sitt föredrag 10.30 och därefter serveras det lunch. Eftermiddagen viks åt ovanstående frågor som sedan ska redovisas under Maria Akrakas ledning och dagen avslutas cirka 17.00.
Lotta Malmborg
Dagen genomförs med ekonomiskt stöd från Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS). Satsningen finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som, genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten, erhåller ekonomiska medel från ATG.