i-mk5s9k2-X3 Niklas Loven och Mutadaffeq på Strömsholm i juni 2023 redigerad

Niklas Lovén har en otrolig säsong i sadeln på polsk mark. Under söndagen kom en ny storseger med Her Him. Här vid seger på Strömsholm i Svenskt Grand National ombord på Mutadaffeq.

Niklas Lovén och Her Him vann Crystal Cup i Wrocław

23 oktober 2023 12:29

Her Him och Niklas Lovén fortsätter att skörda stora framgångar tillsammans. Under söndagen kom en ny seger efter ett rafflande och mäktigt lopp.

Niklas Lovén inledde dagen med en tredjeplats i det första loppet ombord på Le Mur (FR) över 3600 meter häck. I det fjärde loppet kom han och Et Tu Brute (POL) tvåa över 4000 meter steeplechase.

Lopp sex ingick i Crystal Cup* där första priset var nästan 210 000 kronor. Loppet reds över 5500 meter steeplechase (delar är cross-country). Sju hästar kom till start och Her Him (FR) fick en mycket fin resa av Niklas Lovén på en teknisk och krävande bana. Inför upploppet hade de hittat en fin position och det var ledigt längst ut mot publiken – den platsen nyttjades på bästa sätt och loppets slutskede blev rafflande. Det slutade med att tre hästar var inom en längd. Som vanligt vet Her Him (e. Kendargent) var mållinjen ligger och de kunde slugga sig förbi årets tvåa i Svenskt Grand National, Molly Power, i det absoluta slutskedet av loppet. Otroligt spännande och sevärt. Ivana Porkátová tränar och äger.

I och med segern har Niklas Lovén vunnit samtliga storlopp över hinder i Polen – tre i Wrocław och ett i Warszawa.

Lopp och resultat hittas här (under varje loppfliks resultat hittas också loppvideon). Bilder från dagen kan hittas på banans Facebook-sida.

Elliot Öhgren femma i Milano

Elliot Öhgren red ett Fegentri-lopp i Milano över 1600 meter under söndagen. Han tog ledningen med Griffe De Chat och såg fin ut, men med 76,5 kilo på ryggen så blev han rejält trött under de sista trehundra meterna och de slutade på en femteplats. Elliot Öhgren fick två poäng. Lopp och resultat hittas här.

För kännedom rapporteras i efterhand att Emelie Gustafssons lopp i Magdeburg i september, som vi skrev om innan loppet, slutade med en sjundeplats och en poäng. Hon red Wollenberg över 2050 meter.

*Crystal Cup 2023/2024 är en serie om elva lopp med en total samlad prissumma om 844 000 euro.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Jan-Erik Neuroth TOP

Nu sitter Jan–Erik Neuroth i förarsätet. Han har tagit över en träningsrörelse som skapat 21 Derbyvinnare – den 14:e juli på Jägersro kan Jan–Erik ta sin första Derbyseger som tränare då hans Schamyl kommer till Svenskt Derby som en av förhandsfavoriterna. Läs mer

Veckosvep 27 TOP

I väntan på den stora Derbyhelgen den 13-14 juli är det något lugnare på tävlingsfronten de närmaste dagarna. I Tyskland har Derbyveckan redan dragit igång. I nyhetssvepet uppmärksammar vi även Jydsk Derby, Oaks Trial och O’Briens 16:e fullträff i det irländska Derbyt. Läs mer

Zidane Bro Park Trial Top

Två hästar från Lennart Jr Reuterskiölds stall dominerade Bro Park Trial, en löpning som ingår i den prestigefyllda Derbyserien. Elione Chaves sände genast fram Zidane till ledningen. Från den positionen avvisade Areion-sonen effektivt stallkamraten Masters Call över upploppsrakan. Läs mer