Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Nyutbildad ungdomsledare brinner för galoppsporten

11 december 2018

Isabella Sexton är nyutbildad ungdomsledare genom projektet Hästnäringens Unga Ledare, ett gränsöverskridande samarbete mellan åtta organisationer inom hästsporten.

För Isabella är det galoppsporten och dess framtid som är i fokus: ”Jag vill vara en tillgång för sportens framtid på alla sätt jag kan!”.

26-åriga Isabella Sexton kommer från Göteborg och har varit involverad i galoppsporten i tre år. I år fick hon möjligheten att delta i en ungdomsledarutbildning genom projektet Hästnäringens Unga Ledare (HUL), ett utvecklingsprogram som ger ungdomar kunskap och verktyg för att skapa förutsättningar mot en framtid i hästnäringens ledande organisationer.

Under året har deltagarna träffats på Strömholm, Wången, Flyinge och på Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show. Isabella berättar att hon är mycket nöjd med innehållet i utbildningen och de fyra träffarna:

”Vi har under året fått lära oss mer om oss själva, den ledarstil vi har och hur man kan applicera den i olika sammanhang med olika personer. Dessutom fick vi lära oss om organisationer och organisationsutveckling, vad som utgör en grupp och vilken dynamik som kan finnas. Vi hade föreläsningar och diskussioner om föreningskunskap, projektledning och retorik och fick lära oss mer om att både leda och delta i grupp. Vi har haft väldigt givande diskussioner i öppna forum och inte minst lyssnat på varandras perspektiv och tankar.”

”Efter varje träff har jag kommit hem med mängder av inspiration och ny energi och jag ser fram emot att jobba vidare med detta i framtiden”, fortsätter Isabella.

Åtta olika organisationer bidrar till gränsöverskridande samarbeten

paneldebatt HUL
Paneldebatt med Svensk Galopps styrelsemedlem Susanne Hamilton längst till vänster
 

Isabella menar att det mest givande har varit det nätverk av kontakter som hon har fått genom kursen och de vänskaper som har bildats under året. Satsningen finansieras av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och drivs i samverkan med åtta organisationer inom hästsporten, bland annat Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, Svenska Hästavelsförbundet och Svensk Galopp. Det innebär att deltagarna kommer från olika hästsporter och kan bidra med sina unika erfarenheter och perspektiv till diskussionerna.

”Samtalen har varit fantastiska och det har inte rått något tvivel om att det är genom samarbete över gränserna som vi kan komma framåt och utvecklas som en enhet, vilket kommer gynna de respektive delarna av häst-Sverige mycket mer än om vi jobbar själva.”

Vi kommer säkerligen få se mer av Isabella Sexton inom galoppsporten och kanske även på tävlingsbanan.

”Jag har min amatörryttarlicens och hoppas rida lite amatörlopp i framtiden. I övrigt vill jag vara en tillgång för sportens framtid på alla sätt jag kan!”, avslutar Isabella.

Susanne Hamilton representerade galoppen på HULs avslutning

isabella sexton och susanne hamilton
Isabella Sexton och Susanne Hamilton

 

Kursen avslutades i samband med Sweden International Horse Show med en paneldebatt där Svensk Galopp presenterades av Susanne Hamilton, ledamot i Svensk Galopps styrelse. Panelen bestod även av Mats Denninger från HNS, Kåre Gustavsson från Brunte/SH, Annika Tjernström från SvRF, Anna Albinsson från SIF, Helene Uddefors från SWB och Lisen Bratt Fredriksson. HNS VD Stefan Johansson var även med och svarade på ungdomarnas frågor.

Susanne Hamilton var mycket nöjd med debatten. Hon säger:

”Jag är så tacksam och glad att jag fick vara med och känna den entusiasm och passion som kursdeltagarna visade och framförallt att det gav mig chansen att lära känna Isabella! En aktiv ungdomsrörelse behövs för att säkra framtidens behov av ledare och företrädare, men också för att skapa mer dynamik och bredd inom galoppsporten. Det är jätteviktigt att vi lyfter fram och tror på den yngre generationen för att vi ska utvecklas och bli attraktiva.”

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Under jul- och nyårshelgerna kommer bemanningen på Svensk Galopp att vara begränsad.

Sportavdelning/Kansli har öppet 30 december.
E-post skickas till: sport@svenskgalopp.se resp info@svenskgalopp.se

Ekonomiavdelningen har öppet 23 december samt 2 och 3 januari.
E-post skickas till: ekonomi@svenskgalopp.se

Ordinarie öppettider från den 7 januari.

Du vet väl att du finner mycket information här på hemsidan. Ta gärna hjälp av vår sökfunktion som du finner högst upp på sidan i form av ett förstoringsglas.

God Jul och Gott Nytt År!

dreamstime_l_127039597.jpg
dreamstime_l_127039597.jpg

Den 18 december hölls en extrastämma för Svensk Galopp, där ett avgörande beslut fattades om galoppsportens framtid i Skåne. Läs mer

Jägersro Galopps entre.JPG
Jägersro Galopps entre.JPG

UPPDATERAD. Frågan om en ny bana i Skåne spelar en avgörande roll för galoppsportens framtid. Galoppverksamheten måste flytta från den nuvarande banan på Jägersro senast den 31 december 2027. Trots detta har Svensk Galopps ekonomiska utmaningar lett till att beslut om ny bana i Skåne dröjt. Nu går ATG ut i ett öppet brev där de pekar på att en samlokalisering till Nya Jägersro är den enda hållbara lösningen för både travet och galoppen i regionen. Läs mer