Lägret smygstartade på måndagkvällen där de som ville fick vara med på måndagsträningen för Cecilia Gråberg på kvällen. Men det riktiga startskottet för lägret gick på tisdag morgon då deltagarna, efter att ha installerat sina ponnyer i gästboxarna, samlades för en genomgång av dagen.
Mycket att bära på inför lägret. Här är det Vendela Aaltonen som samlar ihop sina saker. Foto: Mira Aaltonen
Först gick gruppen upp till tränare Caroline Malmborgs stall där de fick se på lite olika utrustning som hästarna har i lopp, träffa hästarna och prata med både Caroline och hennes personal. De fick en bra inblick i hur man jobbar i ett galoppstall och när det var dags för walkerbyte passade tjejerna på att springa ett par varv i walkern på hög fart. Mycket uppskattat!
Från vänster: Kajsa Holmberg, Thea Gråberg, Nellie Martini och Elin Nordin i walkern
Foto: Lotta Malmborg
Sedan gick vi ner till själva banan och tittade på lite träningsarbeten. Efter det var det dags för träning på den mekaniska galopphästen Plastic Wonder under ledning av Per Anders Gråberg. De fick öva på sits, balans och på lite finishridning. De som hade balansen fick också prova på att stå i stigbyglarna och hålla armarna rakt ut. En nyttig balansövning. Efter att ha fodrat sina ponnyer var det äntligen lunch för tjejerna.
Gruppbild från årets ridläger på Täby tillsammans med Per Anders Gråberg
Foto: Lotta Malmborg
Efter lunchen åkte vi ner till Rönningesjön för att bada. Det var lite kallt i vattnet men de allra flesta hoppade glatt i vattnet och några ville aldrig gå upp…
Sedan var det dags för dagens ridpass men innan dess fick tjejerna göra sina ponnyer extra fina och den bäst fixade ponnyn vann dagens groomtävling. Vinnare blev Kajsa Holmberg och Olivia Petrov.
Några av de tappra tjejerna som badade...
Foto: Lotta Malmborg
Ridpasset inleddes med sitsträning vid hindergården under ledning av lägeransvariga Cecilia Gråberg och Lotta Malmborg. Sedan skrittade truppen genom skogen och ner på cushiontracken där de galopperade ett varv. Efter att ha tagit hand om sina hästar var det dags för dusch och sedan grillmiddag.
Samling och genomgång innan det var dags att rida ut på cushiontrackbanan.
Foto: Lotta Malmborg
Efter att alla ätit sina hamburgare spelades det kubb och extra lekledare var Per Anders Gråberg. Det var full fart på tjejerna som tog sig runt hinderbanan ett varv i god fart, spänstigt! Sov gjorde gruppen tillsammans med Cecilia Gråberg och Tina Svensson i Ascotrummet. Som vanligt tittades det på ZuperZebran och det blev en hel del prat och godisätande under kvällen.
*
På väg mot stallet igen efter ridpasset
Foto: Lotta Malmborg
Onsdagen inleddes med frukost till både ryttare och ponnyer. Sedan dags för ett ridpass där sits och balans finslipades. Här fick Cicci Gråberg assistans av Josephine Chini. Lägertjejerna var jätteduktiga och dagens övningar klarades med bravur. När alla ponnyer var tvättade var det dags för ytterligare ridning på Plastic Wonder och lite fysövningar. Nu under ledning av amatörryttarinnan Josephine Chini. Nu fick tjejerna öva på under ridning dra ner glasögonen. Men de fick också prova balansplattan och göra olika fysövningar. Jobbigt men nyttigt!
Tjejerna fick lite inspiration då lärlingen Annie Nilsson Lindahl gick förbi och red på Plastic Wonder. Vid sidan ses Josephine Chini.
Foto: Mira Aaltonen
Under Täbys lunchtävlingar visade Cicci Gråberg deltagarna bakom kulisserna och de var uppe i måltornet, träffade speaker och referent David Crona, besökte startboxarna och mycket mer. Direkt efter de ordinarie loppen var det dags för fem ponnylopp. Några av deltagarna var med och tävlade och de andra red den träningstävling som anordnades efter ponnyloppens slut.
Fullt ös i startboxarna!
Foto: Cecilia Gråberg
Tre ekipage pustar ut efter avklarad träningstävling!
Foto: Mira Aaltonen
Två glada tjejer efter avklarat träningslopp
Foto: Mira Aaltonen
När loppen och träningstävlingen var slut avslutades lägret och våra duktiga deltagare kunde åka hem och pusta ut. Jag gissar att de sov gott den natten!
Lotta Malmborg
Aktiviteten har genomförts med ekonomiskt stöd från Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS). Satsningen finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) som, genom ett avtal mellan staten och trav-/galoppsporten, erhåller ekonomiska medel från ATG. Av dessa medel har fyra miljoner kronor öronmärkts för HUS-projekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar under 2015.